måndag 11 juni 2007

söndag 10 juni 2007

Det har varit en vecka av turistande, på gott och ont. Vi har fått dela med oss av vårt fantastiska kunnande av Shanghai stad, men barnen tycker faktistkt inte att det är jätteroligt att göra vissa av grejerna, tex 2-timmars smyckesshopping på pärlmarknaden eller lika långt stopp på tygmarknaden. Det finns inte så mycket för dem att göra där och jag kan bli desto mer nojig över allt de kan förstöra. Pärlmarknaden är värst. Tänk en stor gympahall full med små bås med olika halsband och liknande. Stella vill så gärna pilla och skylta om. Och det blir så dyrt om något skulle gå sönder. Men det är himmelriket för andra människor, som gillar sådant och dessutom kan bestämma sig.

I lördags var stella på sin shooting. Det var finare, dyra, kvalitetskläder. Hon blev lockig i håret och tillpiffad. Jättesöt. Hon tyckte tillslut att det var lite roligt. Det skall bli spännande att få se resultatet i katalogen.

På lördag eftermiddag gjorde vi en utflykt till en park jag läst om. Den var kanske inte så vacker och spektakulär för växternas skull. Men den var då mer intressant pga allt liv. Det fanns en lite kulturdel av parken där folk samlades kring musikanter eller kareokeemaskiner. Och det var mycket folk. Den ena gruppen skulle överrösta den andra gruppen. Det var 5 grupper på detta lilla område. Ljudnivån var öronbedövande, nästan. Det var riktigt intressant med ett fint utbud av traditionell kinesisk musik, som f.ö. skall sjungas med en nasal röst. En annan del av parken hade ett litet nöjesfält med ett antal åkattraktioner. Barnen körde båt och hoppade i en superstor och rolig hoppborg. T.o.m. Kasper hade jätteroligt. Det hela var en riktigt lyckad utflykt till dess vi skulle gå hem och alla var trötta och felix hysterisk över att han inte fick köra båt igen. Det gjorde inte saken bättre heller att det inte gick att få tag i taxi. Tanken på att åka kommunalt med griniga gullpluttar var inte jättetilltalande. Men väl framme vid metrostationen stannade tillslut en bil och vi fick gråta ifred i baksätet på en taxi.

johanna

1 kommentar:

Pei sa...

Hej, jag kom in på er blogg av en ren slump, men blev verkligen fascinerad av er resa! Låter hur spännande som helst!
Jag kommer från en taiwanesisk familj men är född i Sverige, och det har varit så många gånger jag verkligen varit tacksam för att ha växt upp med två kulturer, inte minst för att det är just den kinesiska/Taiwanesiska kulturen som präglar mitt hem. Jag tror verkligen att denna resa kommer att berika både era och era barns liv oerhört!
Lycka till på er resa!

ps. Om ni får tillfälle så åk till Taiwan! .ds