söndag 1 juli 2007

Söndag 1 jul -07

Konstigt att det blev juli och högsommar helt plötsligt. Vad hände med juni egentligen? Jag tycker att juni borde vara längre, för jag känner att sommaren är slut när denna månad passerat. Jag har nog ändå en antydan till pessimistisk sida, även jag…
Denna vecka har varit härlig och spännande, tja, låt oss säga bra ialla fall.
Tisdag bjöd vi in oss själva att stanna kvar hos Mila som hoastar skriftgruppen. De bor i ett fint område där många från amerikanska konsulatet bor. Det fina i att vara där i högsommarvärme är den trevliga lilla pool som glimmar så härligt turkost. Stella och Felix var i vattnet från ankomst tills det var dags att gå, ungefär 4 timmar senare, och hade hur roligt som helst. De lekte glatt med Felix nya uppblåsbara simringsbåt. Man kan också vända den uppochner och då blir det en motorbåt. De var så söta och glada. Kasper var i vattnet i kanske 1,5 timme. Sedan var han jättenöjd med att springa runt på kanten. Och jag var fantastiskt nöjd med att sitta i badkläder och doppa mig när jag blivit lagom varm. En pool är livet på en pinne på sommaren.
Onsdag så åkte vi till Ethan och Alyx för att säga hejdå innan playgroup. Men det visade sig att de gärna lekte med oss, så vi stannade kvar. Det var ändå deras sista timmar i kina och vi kan ha playgroup varje dag om vi så önskar egentligen. Till lunch åkte vi ialla fall. Vi bjöd hem oss till Siebkes. (Det bjöds på riktig spagetti. Det är inte så dumt ändå. Det är lite mer tuggmotstånd eller så är det vi som inte kan koka nudlar ordentligt.) Vi lekte där tills det var dags att åka hem till middag. Vi åt själva på normal tid, dvs ca 17.15. Ungefär 1,5 timme senare kom våra middagsgäster. De fick uppvärmd middag men ialla fall fräsch efterrätt. Kladdkaka är en verklig höjdare här bland alla utlänningar. Våra gäster var ett par från Nya Zeeland, Meshywela och Jared. Vi kom riktigt bra överrens. Jag hoppas på att träffas mer.
Torsdag hade vi fattat beslutet att köpa halvårskortet på Ambassy Club. Vi gick dit, betalade och njöt av att bada på ett ställe dit jag kan komma när jag vill, dvs slipper bjuda in mig hem till någon. Barnen var överlyckliga. Matsäck får man inte äta inne på poolområdet, så vi åkte hem för lunch. Efter lunch åkte C till skolan och kl. 15 hade stella en klädprovning inne i stan (koll inför en modevisning) som vi andra åkte till. Det mest spännande med resan in var att det blev mörkare och mörkare. Det var ett ordentligt oväder på väg in och tillslut var det mörkt som på sen skymning och ändå var klockan bara 3 på eftermiddagen. Inne på de trånga gatorna mellan de höga husen var taxibilarna tvungna att sätta på lamporna. När vi väl var framme på vår adress så var det inte bara mörkt utan spöregn också. Och vi hade inga paraplyer. Vi hade 20meter öppen yta till vår destination och vi var genomblöta väl framme. Helt hysteriskt regn igen. Så man kände sig lagom läcker bland de 20-talet riktiga modeller som också var på provningen. Det var lite intressant att vara bland folk som lever för sitt utseende. De kändes speciella. Och också intressant att kolla på modellerna när de blev plåtade. Vant la de till med sina favoritposer, lite putande läppar och halvböjt huvud. Inget vanligt leende rakt upp och ner här inte. Att sedan få en taxi hem när det ösregnar är inte lätt, oftast rent omöjligt. Men ändå så lyckades agenten få iväg oss efter kanske 20 minuters väntande. Det var skönt att äntligen vara på väg mot ett varmt bad.
Fredag gjorde vi en nödvändig resa tillbaka till Mila för att hämta kaspers vagn. Jag glömde den hos dem i all lycka efter poolbadningen och har fått bära kasper överallt sedan dess. Och det är inte kul när temperaturen är 35grader.
Efter lunch hade jag min lediga eftermiddag. C tog barnen till poolen för en trevlig eftermiddag i vatten. Jag hade bestämt att jag behövde åka till tygmarknaden för att kolla kjolar. Jag gick runt hela marknaden och hittade inte ett tyg jag gillade tillräckligt för att sy upp en kjol. Jag beställde istället en blus. Får se hur den blir. (Det är bra pris på blusar där, så har någon en schysst design, så tipsa gärna.) Efter marknaden gick jag till utomhusmarknaden och köpte 5meter av det svarta tyget. Jag är rädd att jag kommer att ångra mig annars. Nu kan jag bestämma mig senare vad jag vill göra med det.
Lördag hade vi en skön förmiddag vid poolen. Vi är så lyckliga där. Barnen vill dit hela tiden. Efter lunch åkte jag med stella och felix till carrefour för att köpa pooltillbehör som simglasögon, eller ”sindasögon” som felix trodde det hette, lite leksaker och solskyddsfaktor. Vi hittade dyr nivea och billig kinesisk. Jag köpte båda två. Den kinesiska har lite whitening i sig, som alla hudprodukter här. Men vi kommer väl inte att dö av det. Och kanske just i solskyddsfaktor så passar det bra. Men de har bara små fjuttiga tuber här. Fast å andra sidan så har man ju alltid kvar av de stora tuberna till nästa säsong.
Till middag gjorde vi kalas för kasper i all enkelhet. Vi har inte firat honom ännu, han fyllde 2 år i onsdags i brist på present. Jag kan vara förutseende och planerande i många saker, men födelsedagspresenter är inte en sådan sak. Så nu slog jag in sandleksakerna, vi beställde pizza (10kr för en salamipizza lagom till 1,5 person), köpte glass, bakade maräng och bjöd in siebkes. Vi hade en trevlig stund, mitt samvete lättades och kasper fattade nog inte så mycket. Lyckat i det stora hela.
Söndag har varit en innedag. Men jag är konstigt nog ok ändå. Fast det är kanske för att vi har haft en middagsgäst. Det finns många ensamma pappor nu i församlingen när alla mammor och barn åkt hem på sommarlov. Så vi hade en vän över på spagetti och köttfärssås. C är en hejare på köttfärssås, lite sämre på spagettinudlar, men man skall inte begära för mycket…
johanna

1 kommentar:

Anonym sa...

grattis i efterskott kasper!
//mathias