onsdag 7 februari 2007

Onsdag 7 feb -07

Lite smått så infinner sig det någon sorts vardagsliv för oss. Jag är ett stort fan av vardag och är inte alldeles ledsen för detta faktum. Det enda lite småkonstiga är tanken på att det skulle vara bra mycket lättare i Sverige om det enda jag gör är samma saker, dvs laga mat och leka med barnen. Men de lär sig saker hela tiden. Idag är första gången som de båda talar engelska och berättar vad de heter. Också första gången Stella automatiskt säger ”che-che” (kinesiskt tack) till en kines som gjort sig förtjänt av detta ord. De har också hittat kompisar i våra grannars kusiner som ofta kommer förbi. Det är en tjej i Stellas ålder och en kille i Felix ålder (och en 12-årig tjej som tycker att kasper är världens sötaste)! Kunde det bli lyckligare?!? Felix fattar fortfarande inte att ingen förstår, men Stella har börjat med teckenspråk och kommer och frågar vad ord heter på engelska. Detta värmer en moders hjärta.

I måndags kom lekparkssvenskarna på lek och middag. Vi hade jättetrevligt och bestämde ny date innan de åker vidare på sin semester. Felix var helt överlycklig över att träffa Jakob. Och de plus Stella sprang runt i parken och lekte fantastiskt i två timmar. Det var svårt sedan att få dem lugna nog att inte riva lägenheten.

I tisdags försökte vi hitta en billig affär. Den var dock för långt bort för barnen och mig, så vi stannade på vår gamla park. Där kom en kille fram och frågade om han fick ta kort på kasper. Visst. Det var ju trevligt att han frågade. De flesta bryr sig inte om det och inte är de så diskreta som de tror. På vägen hem hittade vi en till lekplats nära vårt hus. Den hade fler lekgrejer och vi döpte den till fisken, pga av en benbrytarfisk som finns där. Felix gjorde en schysst vurpa och slog huvudet i en kant, med påföljande bula. En kines där tog sin hand, tryckte den på bulan och gjorde en cirkelrörelse. Jag fortsatte och detta gjorde att han inte hade någon bula längre. Han masserade bort den, typ.

Idag onsdag har vi varit på playdate med amerikanerna. Vi var hemma hos en mamma som bor ute i villaområdena. Och oj vad fint det var. Men vår vana trogen att städa över allt gjorde att Stella inte kunde hejda sig från att gå lös med våtservetter på deras rutschkana.

Efter en lycklig lunch på McD så skulle vi handla lite på affären. 2 timmar och 3 olämpliga önskningar om toalettbesök senare lyckades vi att ta oss ut på gatan och tack vare snälla människor få tag i en taxi. Med bara hälften av ingredienserna till chokladbollar, men med en fotboll och clementiner stora som golfbollar, så kändes shoppingen inte helt bortkastad. Jag hittade dock inte mina 90-öreskex jag köper här nere på gatan. Jag vill ha sesamsmaken. På carrefour hade de bara de andra smakerna, dvs curry, kyckling, räkor och snigel. Inget av de kändes som ett lämpligt alternativ, dessutom kostade de 1kr. (!) J

Middagen som ayin lagade idag var jättegod. Jag har nog insett att matlagningsångesten jag slipper med henne här som kock är nog också värt några kronor. Vi håller på att fundera fram och tillbaka på om det är vettigt att ha henne här. Men till dagens middag, en suverän höjdare med en helskum och god grönsak, soppa och ris med kött i sojasås, hade hon inhandlat ingredienser för 16,30kr. Vet man hur man skall tillreda de kinesiska råvarorna så blir det inte så dyrt.

Johanna

Inga kommentarer: