fredag 16 februari 2007

Trespråkig ung svensk finnes

Vi kan nu meddela att vi har en trespråkig son. Jo det är faktiskt sant, han är lika flytande på svenska som engelska eller kinesiska. I och för sig så kan han inte särskilt många ord på något språk. Vi upptäckte fenomenet när vår mathjälp kom häromdagen och Kasper (19 månader) helt naturligt sa Nie Hau. Vi hoppade alla till och Shu Tsen började skratta. Nu kan man säga bye bye, tsai chen eller lika gärna hejdå, han svarar så glatt på rätt språk. Stellas bästa kompis här heter Demi och har kinesisk mor och en chilensk pappa. De kommunicerar på bästa sätt och Stella lär sig mer och mer för var dag. Demi har en lillebror i Felix ålder och när de båda var här och lekte i förrgår så pratade Felix på som vanligt på svenska. Stella kom in och sa åt Felix på skarpen att han måste prata engelska. Felix växlade då obehindrat till engelska genom att säga ”oushish shwashi woo oughtjo dinosaurie” när han pekade på sin egenhändigt ritade dinosaurie. Vi hade turen både jag och Johanna att vara inom hörhåll när detta hände. Ibland är det galet kul det här.

Christopher

2 kommentarer:

Anonym sa...

så fantastisk rolig son ni har! trespråkig? det är inte illa.. nog för att era barn verkar göra framsteg- men hur går det för deras föräldrar?? kram, Annika

Anonym sa...

Hallå from Sweden! Kul att följa ert liv däröver. Hur gick det med Kaspers karriär som fotomodell?

Har just talat med Emil som är hos kusinerna i Provo. Han softar nu, men skall in på MTC på tisdag. Resan gick bra med lite strul vid planbytena. Här är det lite Choke City på två håll nu!

Kram från Rolf & Annya