söndag 19 augusti 2007

Fredag 17 – söndag 19 aug -07 / Regn, mer regn och svärföräldrar

Det är tråkigt när det regnar och man bor i ett litet rum, där det inte finns så mycket mer än sängar och en toalett. Tack och lov har jag en pryltokig man som förser oss med bärbara datorer fulladdade med barnfilm och så var rummet utrustat med ett stort kylskåp som har kunnat inhysa diverse införskaffade chokladfynd från carrefour.

När vi tillslut läst färdigt våra böcker och jag kräkts över hur dåliga föräldrar vi är, så har vi haft det riktigt trevligt tillsammans. Vi har pratat och lekt och jag har försökt vara kreativ i att hitta på saker att göra i ett regnigt semesterland. Det har gått sådär, men vi har bara sett enstaka film och det är ett framsteg. (vad gjorde man förr i tiden? Kan inte någon skriva en bok med tips på sysselsättning från föräldrar som överlevde innan vhs, dvd, divX och alla andra bokstavskombinationer (pcp dock inte så aktuellt i denna debatt).) Tänk att det blir så mycket bättre bara man anstränger sig lite. Hela fredagen regnade det till och från och halva lördagen. Lördag var också den dag som vi faktiskt skulle flytta, på riktigt och inte bara i önskan. Jag har ju många dagar velat flytta söder ut till Kata, men så inser vi att vi har det både billigt och bra och undrar då varför vi egentligen skulle flytta. Hela lördag fm så står regnet i backen och högt på gatan (sandalerna har varit blöta konstant ett par dagar). Men så lagom till utflyttning så spricker det upp ett tag. Jag beslutar enhälligt att vi skall tillbringa lite tid på stranden och vi hittar faktiskt ett område där man kan bada utan underströmsrisk. Barnen var överlyckliga på stranden. Kasper springer runt som en tok, felix skrattar med hela ansiktet och stella vill bara ut i vågorna. Vi hade två sköna timmar där. Christopher hittade t.o.m. en kines att prata lite med. Fast underbart är kort och ett nytt regnoväder närmade sig. Vi samlade ihop oss och gick innan det nådde oss. Ibland känns det bra att vara förutseende.

Vi beslöt oss för att ta oss, om än lite tidiga, till vårt nya hus, huset vi skall ha nästa vecka med inger och bengt. Det var inget problem att komma tidigt och vi fick nycklar. Det som utifrån såg ut som ”jaha”, var jättefint i verkligheten. Uppe är 2 sovrum med stora, mjuka dubbelsängar, ett litet tv-utrymme, badrum och en stor altan. Nere är det ett stort vardagsrum/matrum/kök och ett till sovrum med dubbelsäng och toalett. Det är alldeles lagom och vad vi ”behöver”. Ute finns en pool och dusch. Vi blev jättenöjda (hyrt på blocket utan bilder). Barnen var alldeles exalterade och sprang runt bland rummen. De har saknat ett ställe som är deras, att kunna vara lite avskilda. Så äntligen. Och inte en myra finns här heller. Det kryllade av dem på vårt senaste rum. Det gjorde väl inte saken bättre att felix spillde en sprite så att det skvätte överallt eller att kasper dräller när han äter glass, men att vara myrfri känns bra. Efter middag och barnläggning så njöt vi ett tag av att kunna surfa gratis hemma (dvs slippa gå till internetcafét och betala 1B per minut. Det blev ganska många minuter i slutändan.) och över att kunna se nyheter på engelska.

Idag var den stora och efterlängtade dagen. Idag var dagen som farmor och farfar skulle komma. Så fort barnen vaknade så undrade de när vi skulle åka. Och vi åkte iväg tillslut och väntade och väntade på flygplatsen. Men, så äntligen kom de. Mötet var lite mindre tårfyllt och mer blygt än vad jag förväntat mig, men blygheten släppte snabbt. Och sedan var det ju alla presenter i väskan och hur kul var inte det, den ena saken efter den andra. Barnen hade julafton (jag med). Idag har vi i övrigt haft en lugn dag. Skönt att kunna ha det och vara nöjd med det.

johanna

1 kommentar:

Anonym sa...

http://deseretbook.com/store/product?sku=4982126
Har inte läst den själv men titeln låter ju lovande, eller hur?