söndag 12 augusti 2007

Måndag 6 aug -07 / Railay

Vi vaknade upp och jag hade redan dagen planerad och bestämd hur fantastisk den skulle vara. Barnen ville hellre vara vid poolen, men det fick vara nog tyckte jag.

Vi tog oss ner till stranden och köpte biljetter till en longtail-båt, 100B per vuxen en väg. Vi blev skjutsade till båten i en öppen pickup på lastflaket och fick vada ut till båten i lårhögt vatten. Hade någon förberett mig för det så hade jag nog inte valt byxor idag. Men blöta hade vi en rolig och vågig resa över till en halvö utan vägförbindelse känd för vackra stränder och bra klättring. Felix skrattade hela vägen över.

Ankomststranden var väl sådär imponerande och vi beslöt oss för att gå över till andra sidan. När vi väl kommit dit så var det lågvatten och lerigt. Ännu en gång tittade vi på varandra och undrade över varför alla dessa människor vallfärdar till detta land. Men jag ville ge stället en chans till och vi gick till en strand som en kille rekommenderade. Vägen var vacker vid sidan av ett berg med stalaktiter och lianer. Och stranden var bedårande. Idag var första dagen som vi gillade thailand. Vi slängde av oss kläderna och sprang ner i vattnet. Inga stenar, ingen lera, bara höga, roliga vågor. Vi hade jättekul och badade länge. Stella och felix blev hejare på att slänga sig i vågorna och klara av dem (om 2 år semestrar vi i halmstad).

För lunch begav vi oss iväg från stranden till ett hotell och sedan gjorde vi en utflykt till landets bästa grotta med stalagmiter och stalaktiter. Jo, den var stor och imponerande.

Efter detta var vårt utflyktstålamod över och vi åkte hem, denna gång förberedda och iklädda badkläder.

Ett härligt, saltfritt, sandfritt pooldopp väntade oss hemma och vi tog en middag på den lokala thaigatrestaurangen utanför hotellet. Dessert blev en banan- och äggpannkaka.

En bra dag. Stella sa t.o.m. att det var en bra utflykt. Det känns skönt i ett rastlöst moders hjärta.

johanna

Inga kommentarer: