söndag 12 augusti 2007

Torsdag 9 augusti 2007 / En dag närmare hemfärd

I morse vaknade vi varma och goa, men utvilade. Kasper hade sovit hela natten på samma ställe för första gången. Visserligen brukar inte hans nattliga kravlingar störa mig så länge, eftersom det är sin far han vill till, men det är ändå ett uppvaknande.

Efter frukost, om man kan kalla banan och vitt bröd utan smör för frukost, så skulle vi gå till stranden och bada. Men för det första så var det detta med skräp. När vi kom ner så hittade vi nattens högvattensskörd som bestod av bla två lysrör som stod rakt upp i sanden. (Det ligger redan sedan innan otroliga mängder med tofflor, flaskor, klädrester, grenar och annat skräp på stranden.) Det ger inte en sådan mysig känsla. Sedan var det allt som flöt i vattnet, repstumpar, bamburör, frigolitlådor. Men det som gjorde att vi vände var strömmarna. Det blåste ordentligt igår och det fortsatte idag. Det gav häftiga vågor, men undervattensströmmarna var för mycket för barnen. Felix såg lagom skräckslagen ut när han fick känna på att tappa fotfästet och dras utåt. Vi beslöt oss för att ta poolen istället. Där kan kasper roa sig med att kasta lösa dekorationsstenar i vattnet och stella och felix kan dyka ner och hämta upp dem. Felix blev en riktig hejare på att dyka ner och hämta. Han kan f.ö. nästan simma, fast endast om han har på sig sina ”sindasögon”, utan blir han klängig som en apa. Stella kan simma själv och det är jätteskönt, fast vi måste öva lite på benföringen innan det kan kallas för skolsim.

Dagen har mest inneburit bad och en liten utflykt att köpa ordentlig frukost och glass. Det är inte riktigt lätt att hitta glass i detta land. Det finns, men inte överallt.

På kvällen fick vi byta rum till ett med fungerande ac. Jag vet att vi inte behöver en, men om man betalar för det, så vill jag utnyttja det också. Men flytten gav mer än kyla, det gav också skönare sängar. Bonus! Undersängen i andra rummet var faktiskt delvis ribbad i ett rutnät, vilket gjorde det omöjligt att sova på den som tung vuxen(och min teori i sjön). Tur att vi har en flugviktare.

Om ni undrar vad rubriken betyder, så är faktum att vi inte gillar thailand ännu. Ni kanske har förstått det redan och det är helt ärligt. Vi är inga semestrare på det sätt man behöver vara för att gilla detta land. Jag skall analysera vad vi saknar och återkomma om det.

johanna

Inga kommentarer: