söndag 12 augusti 2007

Onsdag 8 aug -07 / Emerald pond till Koh Lanta

Vi vaknade glada och ivriga på att komma iväg till Koh lanta som många har rekommenderat för oss.

På vägen åkte vi till något som kallas emerald pond eller crystal pond. För att komma till den behövdes det gå lite. Christopher valde att vi skulle gå den kortare sträckan på 800m på en bilväg. Det visade sig att bli en lerig promenad och skor och sandaler blev röda. Framme vid poolen var det fantastiskt vackert. Det var kristallklart vatten i en pool, kanske 15m i diameter. Det kom rinnandes från berget ner i poolen och rann vidare ner i en bäck. Ett otroligt område. Hemvägen valde jag att gå naturstigen, 1.4km, för att slippa leran. Det var också jättevackert att gå där, natur är alltid vackert. Efter halva vägen så började det att regna och övergick efter ett tag till spöregn. Stella hade sitt paraply med sig- bra för sol som regn- och felix och jag gick under en handduk. Vi blev ändå jätteblöta.

Första lilla ort vi kom till stannade vi i för att äta lunch. För nästan samma pengar som vi fick lunch för, 110B, så köpte vi glass till efterrätt. Jag ville inte stressa iväg utan föreslog att äta glassen på trottoarkanten. Det var ju en trevlig tanke till en trevlig liten gemenskapsstund. Istället blev det kaos. Kasper gick några steg baklänges och trillade i ett flottavlopp. Ibland finns det ett vattenavlopp där restauranger häller ut sitt fett och det var i ett sådant hål kasper trillade baklänges i. Det var inte bara flott i, utan diverse annat skräp också. Usch så äckligt, men det kunde ha gått mycket värre. Fast vi var tvungna att sanera en liten kille som hatar att duscha och som var täckt i flott. Tvål och schampo gick sådär, så vi köpte handdiskmedel och då blev det tillslut bra. Stackars kasper var halvt hysterisk. Inte nog hade han fallit i vatten och slagit sig, dessutom tvålade vi honom överallt och sköljde honom med en slang. Det gav i alla fall något för alla thailändare runt omkring att berätta för sina familjer ikväll.

Vi åkte, än mer blöta, vidare iväg mot Ko lanta. För att komma dit var vi tvungna att åka med två bilfärjor, den första stor och den andra en liten pyttegrej. Jag var lite förvånad över att det var så lite folk. Och väl framme i första ort så förstod vi varför. Detta är en håla som nu inte bara har low season, utan off season. Vi åkte runt för att hitta sovplats och bestämde oss för ett ”lyx”ställe på off-pris, 650B i stället för 2500B. Vi har en stor bungalow med riktigt stort badrum och det känns fint. Men annars undrar vi vad detta ställe har att erbjuda folk, ens på högsäsong. Det är en landsväg som går igenom små byar och på sidan mot havet så finns massor med hotell och bungalows, annars finns inget. Det är ungefär lika spännande som en övergiven by i svenska inlandet. Så jag antar att det som lockar här är stränderna, som faktiskt finns och är fina, förutom allt skräp på dem (på low season städar de inte alltid stränderna).

johanna

Inga kommentarer: